Reutilitzar llibres de llengües

He començat un curs a l’EOI i m’han dit que necessito un llibre que val… 44 euros! Em sembla un abús en tota regla, no hi ha dret. En fi, he mirat de trobar-lo de segona mà i he topat amb una gent que gestionen llibres de llengües de segona mà. Es diuen Kitabu.

El sistema sembla força favorable a l’usuari: d’entrada, els llibres ja surten més barats que nous (en el meu cas, serien 16 euros en lloc de 44). Només cal consultar els llibres que tenen, omplir un formulari que hi ha a la seva pàgina demanant el llibre que busques, i te l’envien per missatger. Encara és 5 euros més barat si tu ofereixes un llibre que ja no facis servir, i cal sumar-n’hi 3 si vas a buscar el llibre a la seva seu. En el meu cas, doncs, puc aconseguir aquest llibre que necessito per 8 euros, en lloc de 44. Aquesta és la seva política de preus.

També tenen llibres de lectura, i te’n regalen un quan vas a recollir llibres a la seva seu.

Si el que voleu és oferir llibres que teniu i ja no utilitzeu, podeu fer-ho a canvi d’un val amb un descompte per quan en necessiteu un. En fi, tot el funcionament l’han explicat en aquesta presentació:

Cal dir, amb tot, que el sistema encara no és prou àgil. Per exemple, la seva seu no té un horari fix, cal convenir-lo; consultar els llibres que tenen tampoc és ràpid, i com que suposo que fa poc que han començat, el volum de llibres encara no és gaire. A més, de moment només treballen a l’àrea metropolitana. Tot i això, la iniciativa és fantàstica i ben segur que millorarà a mesura que creixi.