Intercanviar llengües al tren

SDC13464No sé pas si aquesta aplicació ja existeix, però explico la idea per si algun desenvolupador s’anima a tirar-la endavant. Cada dia molta gent passa hores al tren, anant i tornant de la feina o de la facultat. Algunes persones aprofiten més aquest temps i altres menys, però el cas és que aquesta estona també es pot aprofitar per practicar llengües, ja sigui per parlar una llengua que saps i no tens oportunitat de practicar o per poder tenir una conversa en una llengua que aprens.

Cada usuari de l’aplicació hauria d’indicar quina llengua o llengües parla i quina li interessa practicar, a més del tren que sol agafar segons els dies de la setmana i si té possibilitat de variar una mica aquest horari. Caldria incloure també la possibilitat de ser voluntari: és a dir, parlaré amb qui vol aprendre la meva llengua, però a canvi de res. Aquesta opció és interessant per als aprenents de català, que si són castellanoparlants, no poden aspirar a cap intercanvi català-castellà.

Em sembla que podria funcionar tant com a aplicació web com en tant que aplicació mòbil, però segurament en el segon cas les possibilitats serien més grans: els usuaris podrien buscar-se dins el tren, podrien avisar-se que avui no hi seran, podrien buscar algú quan ja fossin al tren…

Si us fa el pes la idea i sou o coneixeu desenvolupadors, podeu difondre la idea?

Quatre anys després d’aquest article, trobo a Twitter que la Plataforma per la Llengua i Ferrocarrils de la Generalitat han iniciat un projecte anomenat Puja al tren de la llengua, per fomentar el voluntariat lingüístic aprofitant els trajectes amb tren. Magnífica iniciativa!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tria la teva aventura: