Evernote per programar cursos

baixaEvernote és una eina potentíssima i molt coneguda. Segur que l’utilitzeu per desar imatges, fotos que preneu amb el mòbil, anotar idees d’aquelles que vénen quan rentes els plats…

Però no és una eina només per desmemoriats, també és molt útil per gestionar una quantitat considerable de recursos que necessitem per elaborar un projecte, sobretot quan són heterogenis i hi ha risc de deixar-ne algun pel camí. És per això que us proposo que també l’assageu per programar cursos. La cosa va més o menys així: tens un llibre de text que has de fer aprofitar, tens un programa per complir, tens activitats antigues que t’agradaria repetir, tens idees més o menys clares d’algunes novetats… I mentre vas mirant de fer-ne un conjunt lògic, entretingut i profitós, et van venint idees que encara no saps en quin moment del curs duràs a l’aula. Doncs en fas una nota. Ara fulleges un llibre antic i hi ha una bona idea: foto i arxivat. Una companya t’explica la seva activitat estrella: fitxada. Ara trobes un recurs en xarxa per recomanar a aquell nivell: enllaç al sac. Ara se t’acut utilitzar tal aplicació, ja la tens. Així, quan necessites posar-ho tot definitivament en ordre, no cal que recordis on vas apuntar-ho, on ho vas veure, qui t’ho va explicar. Obres la carpeta on has desat tot això i treballes. Ja ho diu el meu pare, que era mecànic: no es pot treballar si quan tens la màquina oberta necessites un quart d’hora per trobar la clau del 7, un quart més pel tornavís, deu minuts per la broca…

El que m’agrada més d’Evernote és que no t’obliga a distingir els continguts segons el format (text, enllaç, so, foto…), sinó que et permet classificar-los tots, siguin el que siguin, simplement en les carpetes i llibres (una carpeta de carpetes) que necessitis per organitzar-te, a més d’etiquetar cada contingut.

Pel que fa a la privadesa dels continguts, totes les notes són en principi privades, però pots compartir-ne una o bé tota una carpeta o llibre, mitjançant xarxes socials, enviant un correu a qui vulguis o utilitzant un enllaç que correspon a aquell contingut. És àgil de compartir, perquè qui rep entrada al contingut no cal que tingui compte d’Evernote.

Ah, per cert: la traducció al català d’aquesta eina està a mig fer. L’acabem entre tots?

________________________________________________________________________________

Tria la teva aventura: