L’estiu de l’anglès

baixaCom que m’agrada llegir qualsevol cosa, també ficció, sobre persones que aprenen llengües, feia temps que tenia aquesta novel·la a la cua de llibres per llegir. Encara que al final, l’argument de la novel·la desemboqui en unes circumstàncies que m’agradaria creure que no tenen res a veure amb aprendre llengües, comença parlant d’un personatge que vol aprendre anglès, hi reflexiona, verbalitza les preguntes que tothom es fa, parla dels mitjans per aconseguir-ho, què és millor i pitjor… I bé, sí, fins i tot el final insospitat de l’argument queda vinculat a una de les característiques que potser té un professor de llengües: el lligam a la regla.

A part de tot això, és una novel·la que no he pogut deixar fins que n’he acabat l’última ratlla. I d’altra banda, potser és un llibre recomanable per als estudiants de català, també: un bon equilibri entre vocabulari comú i paraules menys habituals, un argument trepidant i un gruix més que assumible fins i tot per als qui no els agrada gaire llegir.