Vídeos amb Pinnacle Studio
Calen menys de 45 minuts per aprendre a utilitzar l’editor de vídeo Pinnacle Studio, fent un cop d’ull a aquests tres vídeos del Cibernàrium:
Combineu vídeos, fotos, subtítols, bandes sonores i efectes sonors per elaborar el que necessiteu: utilitzeu imatges i veu per fer vídeos per a la comprensió oral; si cal, afegiu-hi subtítols en català o en altres llengües; destaqueu-hi paraules clau; afegiu-hi activitats; elaboreu vídeos amb continguts teòrics per a una flipped classroom, o per permetre repassar continguts… Què més li voleu demanar a un vídeo? Segur que amb imaginació ho podeu aconseguir.
Heu fet vídeos? Quines eines utilitzeu?
Gràcies per la recomanació, no coneixia el programa. Jo havia fet servir el Movie Maker, però em sembla que aquest té més possibilitats. Ara només cal una mica de pràctica! Per cert, ja que anomenes la flipped classroom, l’has posada en pràctica? Jo estic pensant si introdueixo algun cosa enguany amb aquesta metodologia.
Hola! Com han anat les vacances? L’aplicació de la flipped classroom la tinc en quarantena: vaig mirar de seguir la mateixa dinàmica, però amb les pàgines de teoria del llibre (els feia llegir l’apartat en qüestió abans de fer coses a classe amb aquell contingut), però no tirava. Alguns alumnes arribaven a classe dient no he entès res, a veure si ens ho expliques. Potser no és el mateix que fer-ho amb vídeos que tu has preparat (estan acostumats a la manera com expliques tu), però aquesta experiència em va fer fer un pas enrere pel que fa a aquesta dinàmica i replantejar-ho novament. A més, part del dubte que tinc és la dinàmica explicació-execució, que no sé si casa gaire bé amb l’aprenentatge de llengües. Tu com ho veus? Com t’ho estàs plantejant per dur-ho a classe?
Ostres, Elisabet, coincidim en les mateixes preocupacions i plantejaments. Jo havia pensat a usar la teoria del llibre tal com tu vas fer (potser no en tots els temes) i treballar posteriorment a l’aula. Com tu, no sé si la flipped classroom és un mètode adient a l’aprenentatge de llengües, perquè també temo la mateixa reacció dels meus alumnes. De moment, estic llegint una mica sobre el tema i segueixo la comunitat i sóc de la comunitat FlippedEABE de Google+. A veure si aviat puc fer un apunt sobre aquest tema.
D’acord, doncs ja n’anirem parlant. Merci!
Què tal?
M’uneixo a la conversa per explicar-vos que aquest curs vull posar a la pràctica això de la classe invertida. La intenció és que aquesta metodologia m’ajudi a connectar els aspectes gramaticals amb les tasques que han de realitzar al llarg de la UD. En cap cas no em plantejo que la flipped classroom em tregui feina de sobre, síno més aviat ha de servir per introduir-me d’una manera més vistosa en els coneixements gramaticals de l’alumne per tal de millorar-los. A més, em permetrà ser més concret a l’aula i anar al gra amb els dubtes reals dels alumnes.
Tal i com la plantejaré, els alumnes hauran de mirar un vídeo, ppt, podcast (el més curt i essencial possible) fet per mi (en la mesura que em sigui possible, és clar!) o altri. Però el visionat ha d’anar acompanyat d’un qüestionari o de l’elaboració d’un mapa conceptual sobre el tema que hauran de realitzar a casa. Després, a classe, el temps es dedicarà a l’aclariment, els dubtes i, sobretot, a la pràctica amb una bona i diversa carta d’activitats.
Espero sortir-me’n i explicar-ho al blog!
Retroenllaç: Aplicacions web en català per a l’aula | Desclassificats