Filoselectivitat

filoselectivitatSí, avui parlarem de filosofia! Continueu llegint, ja veureu com acabarem al nostre terreny. Filoselectivitat és una pàgina elaborada per la Lluna Pineda, llicenciada en Filosofia i en Antropologia. Consta de material d’autoria pròpia per preparar la prova d’història de la filosofia de la selectivitat, autor per autor. Per cadascun hi ha un vocabulari, comparació amb els altres autors, les crítiques que ha rebut i un esquema audiovisual.

Voldria destacar aquesta pàgina per dos motius. Primer, pels esquemes audiovisuals, un recurs de primera línia per aprendre les bases de cada autor. Hi sentim la Lluna que va explicant l’esquema mentre l’elabora, un procediment que facilita molt la comprensió dels continguts perquè permet resseguir el relat, lligar un concepte amb un altre i visualitzar-los. El recurs és conegut en altres matèries i és especialment comú en ciències, però en filosofia fins ara no hi havia res de semblant en català, tampoc en castellà. En general, les humanitats estan força mancades de recursos d’aquesta mena, i l’exemple que us presento potser ens pot donar una empenteta. Voleu veure com d’aquí a 13 minuts entendreu Nietzsche?

Segon, aquesta pàgina constitueix una magnífica carta de presentació personal. Qualsevol pot veure què és capaç de fer la Lluna, no cal demanar-li el titol. No creieu que hauríem d’anar cap aquí? Tot i que fa temps que se’n parla, fa la sensació que els títols encara pesen massa, quan resulta que els aprenents ho són a temps complet, i poden tenir habilitats i coneixements que no cobria el pla d’estudis per què van passar. Què millor que anar a buscar feina amb un currículum com aquest?

Acabo posant-vos deures: recomaneu aquesta pàgina a tothom que hagi de fer la selectivitat, i animeu-vos a crear recursos audiovisuals per aprendre català i compartiu-los. Ningú no ho pot fer millor que vosaltres!