Complements directes i preposicions: observació

Les produccions dels alumnes són font de material de reflexió i de treball per a l’aula. Depenent del tema o de l’estructura del text, hi seran més abundants un tipus o altre de recursos, cosa que pot ajudar a organitzar, diguem-ne, monogràfics sobre un tema a partir de les produccions dels alumnes i, així, mirar de reparar l’expressió. Per si calien més motius, un de més per tractar temes variats i tipus de text diversos.

En el cas que vull comentar, els estudiants havien d’argumentar la seva opinió sobre l’escrache, simulant que era una entrada al seu bloc personal, com a exercici final d’aquesta activitat. A partir d’aquí, l’ús de complements directes persona va aparèixer en tots els textos, i en tots els casos menys un, també van treure el nas les preposicions al davant dels complements. Una bona ocasió, doncs, per parlar-ne i dur-ho al nivell del treball conscient. Aquí teniu l’exercici que en va sortir –en un nivell C1–, per si us fa servei.