Verbs i daus

Alguns objectes duen associada una actitud. Quan a classe surten els daus, els somriures es multipliquen, el gest es relaxa… És evident que estem a punt de jugar. A més, és un objecte molt versàtil, no només perquè serveixen per a moltes activitats, sinó perquè hi ha daus amb més de sis costats, amb números diferents dels costats que tingui el dau, amb colors en lloc de números, amb cares… I també n’he vist de blancs, per dibuixar-hi el que vulguem.

L’activitat de què vull parlar avui es basa en els sis costats que té un dau clàssic, i és molt senzilla. A més, la dinàmica que posa en marxa és  molt aplicable a diversos continguts lingüístics i comunicatius.

Cada grup té set fitxes, una amb les instruccions del joc i sis més amb preguntes sobre verbs i amb les solucions:

Cal dibuixar a cada fitxa una de les cares del dau (segur que trobeu una manera més elegant de fer-ho que aquesta, però és que jo sóc força maldestra), i ja podeu començar a jugar. A més, el material del joc fàcilment pot servir, posteriorment, per repassar continguts de forma autònoma.

Ah, les pàgines que hi ha entre parèntesis es refereixen al Nou nivell Intermedi 3, de Castellnou Edicions.

Què feu amb daus, a classe?