Apunts de llengua

tinc_un_dubte

Em fan saber que a la web de TV3 hi ha uns vídeos curts que resolen dubtes lingüístics concrets. Són els de l’espai Tinc un dubte (2009) i també estan disponibles com a llista de reproducció a Youtube –ho dic perquè amb una mala connexió a vegades no es veu cap vídeo que no sigui de Youtube. Estan inspirats pel volum del mateix nom que va escriure Rudolf Ortega. La veritat és que recordo haver-los vist en algun moment, però me n’havia oblidat del tot.

Tracten temes de precisió lèxica: la diferència entre el son i la son, ficar i posar, posar i pondre; ortografia: s i z, o i u; errors freqüents com paraigües, apretar, etc., en un total de 51 vídeos.

Recursos com aquest, Català a l’atac o Els dubtes de la pantera m’agraden força, perquè se centren en qüestions puntuals que fàcilment poden quedar en la memòria dels estudiants, gràcies a recursos visuals o humorístics que no sempre formen part de l’ensenyament. Per exemple, fa molt poc una alumna va recordar quina diferència hi ha entre capsa i caixa gràcies a un vídeo de Català a l’atac que havíem vist a classe feia almenys un any.

Compartiu aquests recursos amb els estudiants, utilitzeu-los per començar un tema, per repassar-lo, per veure’ls a classe… Paga la pena!

Sabeu d’altres recursos d’aquesta mena?