The daily post

Imatge

Busqueu idees inspiradores per fer escriure o parlar els estudiants? The daily post us pot fer servei. És un bloc a cura de WordPress mateix, que pretén donar idees als blocaires perquè escriguin foça als seus blocs. Els proposa que, un cop fet l’apunt, el vinculin a The daily post, de manera que es poden resseguir fàcilment les intervencions de tothom sobre el tema proposat. Cada dia llancen un tema, i solen tenir un punt curiós, divertit i personal. Bons ingredients, per motivar a comunicar! Per exemple, els últims han estat:

  • Deixa de fer el que estiguis fent i pregunta a la persona que tinguis a prop en què està pensant. Escriu sobre el que et digui.
  • Has heredat 5 milions, però amb instruccions de fer-ne donació. Pots triar on van a parar. A qui donaràs els diners?
  • Com t’agrada prendre les decisions: reflexionant-hi o sense pensar-hi gaire?

Aquestes idees poden servir per a debats a l’aula, i textos obligatoris o voluntaris. Podeu triar i remenar entre la llarga llista de temes que proposen, i trobar així el més adequat per al grup d’estudiants en què estigueu pensant.

Si voleu seguir aquest fil, a Fent punxa al llapis trobareu la referència d’un llibre interessantíssim amb preguntes que també fan pensar, parlar o escriure.

Per escriure a partir d’imatges, The daily post també us pot inspirar, a través de la categoria Photo Challenges. L’element visual pot ajudar molts estudiants a inspirar-se per escriure!