Diari de lectura: revisió

De l'exposició "Ferran Adrià i El Bulli"

De l’exposició “Ferran Adrià i El Bulli”

Fa cap a un any que vam explicar l’experiència del diari de lectura a uns quants companys que ensenyen català a adults –si no coneixeu l’activitat, en trobareu tat la informació a l’enllaç. Hem tingut notícia que alguns l’heu provat a classe, i ens agradaria molt saber quina valoració en feu, si heu fet alguns canvis en el plantejament que vam proposar nosaltres, quina ha estat la reacció dels estudiants, i qualsevol altra conclusió que cregueu que pot ser útil per optimitzar l’activitat.

De part nostra, us podem explicar que un cop apresa la tècnica, es pot oferir als estudiants la possibilitat de triar entre diversos temes: diari de lectura, de notícies, de cap de setmana, d’aprenentatge, del dia a dia… Així, cadascú tria segons el temps de què disposa –com que ja han fet el diari anteriorment, saben el temps que hi han hagut de dedicar– i el tema que el motiva més. El que continua intocable és la freqüència en l’escriptura i la valoració final, que també es pot fer en diversos formats.

Us agrairem molt que ens comenteu l’experiència!