Sembrar i recollir

De:  Sweetwater Sound Via: Flickr.com

De: Sweetwater Sound Via: Flickr.com

M’agrada molt recollir l’opinió dels estudiants quan acaba el curs. No només perquè crec que és de llei que puguin expressar les seves impressions, sinó especialment perquè aquestes opinions m’ajuden a confirmar o fer canviar algunes pràctiques, a veure-les des d’un punt de vista que no se m’havia acudit, potser a veure que alguna pràctica no ha estat rellevant per a ningú… Aquestes informacions formen part de la preparació dels cursos següents.

Podem recollir aquesta opinió amb un document tipus enquesta, però pujar un esglaó cap a un àmbit més simbòlic pot ajudar a aconseguir unes impressions més fresques, menys lligades a la terminologia pròpia de l’àmbit de l’ensenyament aprenentatge, per aconseguir un retorn tan fidel i complet com sigui possible.

Com a exemple, aquí teniu la valoració final que em van demanar en un curs a l’ICE de la UB. La consigna va ser: escriviu una carta a una persona desconeguda que us demana l’opinió sobre aquest curs, perquè el vol fer. Ens van deixar via lliure per utilitzar el format que volguéssim, la qual cosa crec que permet que cadascú s’expressi com cregui convenient i, a més, pot obrir la porta a experimentar amb diversos formats. La meva valoració va ser aquesta:

Com demaneu l’opinió als estudiants?