Aprenents de llengües amb bloc

De: roger4336 Via: Flickr.com

De: roger4336 Via: Flickr.com

Hi ha molts aprenents de llengües que fan un bloc sobre el seu aprenentatge. Les entrades d’aquests blocs solen ser de dos tipus: de contingut lingüístic i sobre l’aprenentatge –reflexions, eines a la xarxa, recursos…–. A més, també tenen en comú que la xarxa d’aprenentatge que han creat hi és ben explícita, ja sigui amb blocs recomanats –sobretot d’altres aprenents–, interaccions amb altres blocaires –mitjançant articles convidats, per exemple– o amb usuaris a xarxes socials. Per tant, és ben evident que aquests aprenents no aprenen sols, sinó que s’autoregulen, cosa que és molt diferent.

Les seves entrades ens ofereixen, com a lectors, no només l’oportunitat d’aprendre aspectes d’una llengua des del punt de vista de qui hi ha de bregar, sinó també de créixer com a aprenents de llengües. Tot seguit llisto alguns dels meus preferits:

Com a aprenent de llengües, l’oportunitat de fer aquestes reflexions i la de crear xarxa amb altres aprenents (és a dir, aprendre mitjançant un PLE) significa obrir el camí a l’autoregulació, aquella capacitat d’aprendre que sempre busquem i moltes vegades no sabem com trobar.

M’agradaria molt ampliar aquesta llista. Sabeu d’altres blocs fets per aprenents de llengües?