Tests i flashcards en xarxa

flickr.com Sistak

flickr.com Sistak

M’agrada utilitzar eines com Quizlet o Proprofs perquè són molt versàtils i reutilitzables: es poden utilitzar com a activitats complementàries recomanades només els estudiants que les necessiten, com a repàs de les sessions, per fer a classe ja sigui en pantalla o impreses… A més, totes dues eines permeten compartir els exercicis a través de xarxes socials o enllaços i incrustacions –molt útils si teniu un bloc d’aula–, i també crear cursos a partir de qualsevol dels exercicis que conté la plataforma, tant si els heu creat vosaltres com si no. Un segon element que aprecio especialment en aquestes eines és que són autocorrectives i permeten que cadascú les faci quan vulgui i tantes vegades com vulgui.

Fa una estona, en un comentari que podeu veure aquí sota, LaMirandolina recomana una eina semblant: Educaplay. Gràcies!

Cada professor trobarà diferents utilitats en aquestes eines, però jo en ressaltaria les següents:

Quizlet permet fer flashcards. A més de poder crear activitats també les podeu posar a disposició dels altres usuaris i, per tant, poder aprofitar les activitats que han fet altres professors. Les flashcards són un sistema d’aprenentatge molt versàtil: poden servir per aprendre i repassar vocabulari, singulars i plurals, masculins i femenins, verbs irregulars, dir si una paraula s’escriu amba o e… Trobareu força activitats en català amb les etiquetes català, catalan o Katalanisch. A partir de les dades que l’autor de l’activitat ha escrit per crear les flashcards, es generen automàticament activitats i jocs: escriure la segona cara de la targeta (una a una o com una llista), ajuntar les dues cares de la targeta enmig d’un núvol de paraules i escriure la segona cara de la targeta en un temps limitat. En fi, com que és molt més fàcil de fer que d’explicar, us recomano que ho proveu.

Proprofs permet molta més varietat d’activitats. Podeu fer flashcards i també tests, combinant diversos tipus de preguntes: vertader-fals, escriure la paraula correcta, relacionar paraules, escriure textos i resposta múltiple. Les preguntes s’escriuen dins un editor com el d’un bloc o pàgina web, de manera que hi podeu incloure enllaços, imatges, vídeos i diferents tipus, colors i mida de lletra. A més, permet afegir una retroacció, una informació que l’alumne veurà quan respongui la pregunta, que també pot ser un enllaç, vídeo, etc. Quan acaba l’activitat, se li genera un diploma amb la nota que ha tret. Cal destacar que podem canviar la llengua dels botons al català.

Us deixo algunes de les enquestes que he creat, per si us poden fer servei:

Pronoms de complements de règim verbal

Verbs irregulars en present

Present dels verbs ser, dir-se, tenir i parlar

Gerundis irregulars

Accents diacrítics

Que o què?

Us ho recomano de debò!