La tècnica de les quatre cantonades

4cantonadesVaig aprendre aquesta tècnica de la Mireia Plana, i també hi ha una activitat amb molt semblant a 40 activitat per parlar català. Es tracta d’escriure quatre missatges en quatre papers, i penjar-los en quatre punts de l’aula. Aquests missatges poden ser opinions sobre un mateix tema. A l’hora de començar, indiquem als estudiants que hi ha aquests papers, i que han d’aixecar-se, mirar-los tots i quedar-se al costat d’aquell amb què se senten més identificats. Seguidament, han de comentar amb els companys dels grups que s’han format  per què han triat aquella opció i no les altres. Finalment, exposen aquests arguments a tota la classe.

L’activitat és, en si mateixa, d’interacció oral, i es pot utilitzar, a més, per fer aflorar arguments abans d’escriure un text argumentatiu.

Per a què utilitzeu o utilitzaríeu aquesta tècnica?

Podeu consultar més tècniques de dinàmiques de grups en aquesta pàgina de la UOC.