Subtítols

promo_320_parabolica_iphone_ok_onoAvui ens ho hem passat molt bé. Amb un grup de nivell mitjà hem vist alguns dels vídeos que es fan a “La parabòlica”, un dels espais del programa APM. Hem parlat del concurs iniciat per aquest programa, “La parabòlica 2.0“, i els he proposat d’escriure els subtítols per als Novi God Boys:

Ha estat força senzill i ràpid (tota l’activitat ha durat uns tres quarts d’hora): hem vist el vídeo de mostra que ha preparat el programa per indicar quants subtítols calen per a la cançó. A partir d’aquí, en grups de tres o quatre persones han preparat les vuit frases del vídeo, hem sentit una vegada més tota la cançó per fer-hi els últims retocs, i finalment les han cantades (bé, a alguns els ha fet vergonya i han llegit la lletra).

Ha estat fantàstic i molt divertit. Un grup ha escrit sobre la vida de les dones divorciades, un altre ha fet un joc de paraules molt divertit entre els Reis d’Orient i els de debò, un altre ha parlat sobre les retallades en les pagues de Nadal i les conseqüències que tindrà això en la mena de joguines amb què hauran de jugar els nens, un altre ha parlat de les oportunitats que els donarà dominar el català, un altre ha parlat d’Undargarín.

A classe no hem tingut possibilitat d’escriure els subtítols i veure el vídeo, però seria un bon final. Ho hauria pogut deixar per fer a casa, però he pensat que seria divertit veure el resultat de la feina dels companys de seguida.

Us recomano molt fer aquesta activitat: els estudiants n’obtenen un objecte palpable, poden parlar de qualsevol tema que els vinguid e gust, combina escriptura i música i, a sobre, és divertit.