Fulls de colors

No sé si us passa, però amb la quantitat de coses en què cal pensar mentre fem una classe, les qüestions d’organització de grups a vegades se’m fan feixugues, i és qüestió d’agilitar tant com es pugui els processos organitzatius. Els fulls de colors ho fan més fàcil.

Per exemple, ahir els estudiants treballaven per grups de quatre. Cada grup escrivia una invitació per als altres, per assistir al recital de poesia que estaven organitzant. Al final, per tant, cada grup havia de tenir una invitació dels altres quatre grups, per saber què oferien. Per fer fàcil la comprovació que tots els grups tenien les invitacions de tots els altres, els papers de cada grup eren d’un color diferent, de manera que al final la instrucció va ser “lliureu una invitació a cada grup, que al final ha de tenir quatre papers de colors diferents”. No va haver-hi cap dubte i la gestió va ser ràpida i efectiva.

També serveix per agilitar el procés quan es treballa amb la tècnica del puzle:

Doneu el material a cada grup inicial imprès en un color diferent, de manera que quan han de fer grups d’experts, simplement han de fer grups amb colors diferents.