Com escriure clar

L’any passat va aparèixer la traducció al català d’aquest text escrit pel periodista Jordi Pérez. És un text amb vocació de ser útil en aquests temps en què tanta gent escriu (blocs, piulades, missatges, correus electrònics…), però en la seva declaració d’intencions diu que no pretén mostrar com escriure bé, sinó com escriure clar.

A més d’escriure amb correcció, als cursos de llengua treballem perquè els estudiants esdevinguin usuaris eficaços de la llengua, la qual cosa inclou produir textos que comuniquin clarament, perquè en el dia a dia hem d’escriure molts textos no pas literaris, sinó clarament utilitaris: correus electrònics, sol·licituds, cartes de presentació, comentaris a una notícia, etc.

Durant el curs passat vam pensar que seria adequat que els nostres alumnes sentissin les seves reflexions en directe, i abans de la trobada vam aprofitar per compartir i comentar fragments del seu text. Aquí podeu consultar l’activitat; evidentment, pot fer-se a classe encara que no tingueu la sort de comptar amb la presència d’en Jordi Pérez. Com veureu, és una activitat que dura tota una sessió de dues hores, i que es basa en l’aprenentatge cooperatiu, concretament en la tècnica del puzle.