Termes útils per a l’ensenyament del català com a llengua estrangera

Aquesta pàgina és un wiki que proposa fornir un espai en català amb conceptes clau sobre ensenyament i aprenentatge d’una llengua estrangera, a l’estil dels que ja estan disponibles per als professors d’anglès o de castellà. Aquest glossari, però, no s’ofereix acabat, sinó que es construeix a partir de l’aportació dels professionals, de les persones que treballen ensenyant català com a llengua estrangera o com a llengua segona.

L’objectiu és que tothom que necessiti resoldre algun dubte sobre terminologia d’ensenyament i aprenentatge de llengües pugui fer-hi una primera aproximació i, al mateix temps, pugui aportar els seus coneixements i experiència al glossari.

Ja hi ha alguns termes proposats, però que estan a l’espera d’una definició (mètode audiolingual, aprenentatge reflexiu, comprensió oral, MECR…). D’altres ja en tenen una (analfabet), a punt de revisió i modificació per part de qualsevol especialista.  Per descomptat, també hi falten molts termes.

Per participar-hi cal demanar ser-ne membre (es pot fer des de la part superior esquerra de la pàgina), i ja es podrà començar a treballar.