Ja t’ho havia dit!

Ahir els alumnes es van renyar els uns als altres. Com? Cadascú duia un paper enganxat a l’espatlla, amb un missatge del tipus “Em vaig deixar les claus a casa”, “He suspès l’examen”, “Vaig trobar el cotxe amb les rodes punxades”, “La connexió d’Internet de casa va molt malament”. Havien d’endevinar què els havia passat a partir del que els diguessin els companys quan els renyessin, per exemple: “Si haguessis estudiat més, no t’hauria passat això!”.

Quan ja ho havien endevinat, s’havien de treure el paper de l’esquena i continuar renyant els companys. Així, els últims a endevinar quin problema havien tingut tenien tres o quatre companys renyant-los.

L’activitat va durar uns deu minuts, la vam fer a l’inici de la classe.

Aquest mateix format es pot utilitzar, per exemple, per donar consells: si els missatges diuen coses com “Sempre estic molt cansada” les ajudes poden ser “Hauries de dormir més”, etc.