Trobades virtuals per a la formació del professorat
Avui m’ha arribat via @educacion_intef la notícia dels IV Encuentros Todoele. Seran unes sessions de formació del professorat d’ELE que es faran a distància entre els dies 2 de novembre i 14 de desembre, i inclouen temes com l’expressió oral, les dificultats específiques d’alguns col·lectius lingüístics, l’ensenyament a migrants, l’aprenentatge cooperatiu o l’ensenyament de llenguatges d’especialitat.
Com que les formacions del professorat de les diverses llengües són vasos comunicants, m’he apuntat a algunes de les sessions i m’agradarà molt fer-ne una anàlisi, però de moment ja ens en podem fer una idea revisant les sessions i materials de les edicions anteriors d’aquest esdeveniment. Els formadors fan la seva presentació via videoconferència, i després els assistents tenen un temps per fer-li preguntes via xat. A més, aquest material queda arxivat i es pot utilitzar mesos o anys després.
Avui en dia podem estar en contacte amb persones que fan una feina que ens interessa sense haver-les vist mai, i fins i tot es poden establir bones vibracions i col·laboracions a distància. A més, tenim les eines per acostar la formació i les experiències a tothom que hi estigui interessat, a través de text, d’imatge, simultàniament o en diferit. Tots els professors tenen experiències i fan reflexions que interessen a altres professionals, i cal que ho aprofitem. Em sembla una bona experiència per aprendre’n.
Quina bona idea! Gràcies per difondre-la. Miraré si n’hi ha cap que m’interessi.
Seria un forma prou senzilla de compartir informació entre els professors de català, no et sembla?
Bo!
Avui han fet la sessió “¡¡Quiero que mis alumnos hablen!!”: genial!
Oh, quina llàstima! Volia “assistir-hi”, però al final no he pogut. Ens en pots fer cinc cèntims?
Gràcies pel comentari, Neus!
Han explicat activitats d’EO que es poden fer a classe quan els alumnes estan “poc receptius” (pels motius que sigui). Són activitats deslligades del temari i que poden servir per a tots els nivells. (Nota mental: necessito una màquina de plastificar! :))
El que he trobat genial és el format de les sessions: això que des de casa puguis veure el ponent, la seva presentació en imatges i, a sobre, puguis participar en el xat ho trobo perfecte. Des del xat, pots preguntar, et poden fer aclariments, els “oients” et passen enllaços a altres activitats similars, etc. Ah, i si hi vols participar, també pots demanar el micròfon! Ho hauríem de fer els professors de català, també, oi?
Que bé! Per cert, no sé si has vist per la pàgina de Todoele que es poden recuperar les sessions de les tres edicions anteriors d’aquestes formacions: http://www.youtube.com/playlist?list=PL0E7FB6521C4B3DB8
Som-hi! Em sembla molt bona idea fer-ho per als professors de català, necessitem fer intercanvi! Així, d’entrada, no sé amb quin programa ho podríem fer… és qüestió d’investigar-ho. Per on comencem?
Bon resum, Neus. Jo també hi he assistit. I m’ha semblat una molt bona manera de compartir coneixements i experiències. M’han agradat especialment les activitats amb fotografia, recurs que trobo que uso poc a les meves classes. A més, per recordar les activitats que explicava, he fet algunes captures de pantalla. A més, al final, t’envien i tot un certificat!
M’agradaria assistir a alguna altra sessió, però de moment tinc el portàtil de baixa 😦
Ah, és clar, captures de pantalla, no se’m va acudir! Jo prenia apunts i anava guardant els enllaços als materials que enviaven des del xat.
En la presentació d’ahir em va fer gràcia que algú va fer una pregunta i la ponent va dir espera, que t’ho busco, ho tenia per aquí… Es va aixecar uns segons i va tornar amb el document en qüestió per poder respondre la pregunta. En un entorn formal hauria hagut de prometre una resposta per a hores o dies més tard.
Si és que tot són avantatges!
Ja ho he investigat (una mica!): ells ho fan amb un programa que es diu Adobe Connect:
http://www.adobe.com/es/products/connect/
El coneixes? Saps com funciona?
Mmmm… em sembla que és de pagament… Hauríem d’investigar solucions gratuïtes…
Aquest altre crec que és gratuït i s’hi assembla bastant:
http://www.bigbluebutton.org/
Però no en tinc ni idea…
Doncs sí, aquest em sembla que és gratuït! Que crack! Has mirat el demo? Es pot fer de tot. Escolta’m, m’envies un DM al Twitter amb el teu correu, i en parlem?
Retroenllaç: Escriptura creativa col·laborativa « Desclassificats
Noies, a mi també m’agradaria provar-ho! Ara em miro el Bigbluebutton.