Qui és qui?
Aquesta és una activitat que m’agrada molt, d’aquelles que els alumnes demanen de repetir. Es tracta d’un Qui és qui per practicar les descripcions de les persones, però amb imatges on, a diferència del joc original, també es veu quina roba duen els personatges, per tal que el lèxic utilitzat sigui més ampli.
Per preparar el material per a l’aula, imprimiu els dos fulls del document (el segon són les instruccions) a doble cara. Normalment els estudiants ja coneixen el joc, però si no, demaneu-los que llegeixin les instruccions; si tot i això no entenen el funcionament del joc, expliqueu-lo.
Per imprimir les targetes, imprimiu una segona vegada el primer full del document i talleu les imatges una a una.
Ja m’ho explicareu!
Quina activitat més divertida! La posaré en pràctica segur. Gràcies!
M’alegro que t’agradi; ja ens explicaràs com t’ha anat. Moltes gràcies pel comentari!
Vaig posar en pràctica aquesta activitat amb un Bàsic 1 i segur que la tornaré a utilitzar en un altre grup quan tracti el tema de la descripció física.
La majoria dels alumnes van entendre el funcionament ràpidament (gran part d’ells ja coneixia aquest joc). Un parell d’alumnes, però, no van acabar d’entendre la dinàmica, però la van adaptar. En lloc de preguntar-se de forma alternativa, primer un feia les preguntes fins a endevinar el personatge del contrincant, i després s’intercanviaven els papers; no complien les regles del joc i anul·laven el factor de competitivitat, però vaig deixar-los fer, perquè l’objectiu final, practicar oralment les estructures i el lèxic après, es complia igual.
Els aprenents, en general, s’ho van passar molt bé, però… trobo que aquesta activitat té un petit “inconvenient”: no hi ha manera que deixin de jugar, així que us aconsello que la realitzeu al final de la classe!
Hola, Llibertat. Me n’alegro! Tens raó, quan comencen ho troben divertit i no poden parar de jugar. Crec que la clau de l’activitat, a part del caràcter lúdic, és que necessiten un vocabulari molt determinat per fer-la, i és molt assumible per ells. Això que dius de les normes i del caràcter competitiu del joc, a vegades alguns prefereixen no competir… però si l’activitat els permet practicar un contingut determinat… ja està bé, no?
Gràcies pel comentari!
Elisabet
Retroenllaç: Descartar verbs | Desclassificats