Vocabulari i pronunciació amb Jing

ImatgeFa unes setmanes em va arribar la notícia d’una eina que no coneixia: Jing. La persona que ens la va mostrar, Mònica Miró, l’utilitzava per corregir exercicis d’expressió escrita als alumnes, perquè permet fer un vídeo amb la imatge de la pantalla de l’ordinador i la veu que vagis gravant a través d’un micro.

Aquests dies l’estic provant amb els alumnes que comencen a aprendre català, fent presentacions de diapositives que després llegeixo. Ho faig amb una doble intenció: d’una banda, que puguin repassar al seu ritme el vocabulari que hem vist a classe; de l’altra, que fermin de mica en mica la pronunciació en català, un aspecte que crea moltes inseguretats en els estudiants debutants. Crec que si saben com pronunciar les paraules que van aprenent, el moment en què se sentin segurs per parlar català al carrer pot arribar més d’hora.

Deixo aquí l’enllaç a alguns d’aquests vídeos, per si us poden fer servei i perquè feu els comentaris que cregueu convenients:

  1. L’alfabet
  2. Els números
  3. D’on ets?