Hen hao!

Aquest matí he començat un curs de xinès. Per fi. La professora ho fa realment bé, repasso per què:

  • És molt amable i riallera
  • És atenta
  • No ens fa anar ni massa ràpid ni massa a poc a poc
  • Se’n riu d’ella mateixa
  • Ens explica per què fa les coses. Per exemple: avui encara no ha volgut escriure’ns les paraules pinyin, ni dir-nos el to que tenen. En comptes d’això, ens fa repetir les paraules en veu alta fins que nosaltres mateixos estem convençuts de quin to estem fent servir. Ens ha explicat que ho fa perquè aprenguem bé com hem de pronunciar les paraules.
  • Dóna alternatives als que acaben primer els exercicis, mentre acaba tota la classe
  • No ens demana que memoritzem el significat de les paraules, sinó que parteix de les deduccions que podem fer a partir de l’ideograma. Ens diu que així recordarem més fàcilment com es diuen (cosa que encara no ens ha explicat!). És a dir, aprenem a llegir xinès significativament

És un plaer. Demà, més.